Maniitsoq Museum

Maniitsoq Museum

 

Maniitsoq Museum er et kulturhistorisk lokalmuseum, som også råder over en større kunstsamling. Museet er en af drivkræfterne i det lokale kulturliv og arbejder med formidling til både børn og voksne. Museet arrangerer aktiviteter og udstillinger og er et levende og spændende sted, som slår dørene op for sine gæster.

 

Museets udstillinger
Den kulturhistoriske samling spænder vidt og repræsenterer den gamle Maniitsoq Kommunes mangfoldighed. Især museets dragtsamling og samling af genstande fra Nyere tid er et nærmere studium værd, ligesom museets samling af interiør fra byens gamle kirke er en særlig oplevelse for museets gæster.
Museets faste udstillinger består også af en flot kunstsamling, hvor lokale kunstneres værker og andre med tilknytning til Maniitsoq er repræsenteret. Bl.a. har museet flere af Gitz-Johansens værker i samlingen samt ”Rensdyrland” som er en udstilling omhandlende rensdyrjagt i fortid og nutid, hovedsageligt med udgangspunkt i området Angujârtorfiup Nunâ. Her har lokal viden og videnskabelige undersøgelser dannet rammerne om udstillingen.

 • Åbningstider

  Hele året:
  Tirsdag til torsdag kl. 11 - 16
  I sommersæsonen (juni-august) desuden:
  Lørdag kl. 13 - 16
  På helligdage holder museet lukket.

  Skoleklasser og børnehavegrupper er velkomne til at kontakte museet for besøg på andre tidspunkter end den ordinære åbningstid.
  For andre private grupper kan der bestilles åbning uden for museets ordinære åbningstid mod betaling.


 • Entré

  Gratis adgang.
  Ved private grupper større end 15 personer betales dog 30 kr. pr. person.
  Entré uden for normal åbningstid:
  200 kr. pr. time mellem kl. 11.00 og kl. 16.00
  400 kr. pr. time før kl. 11.00 og efter kl. 16.00 og i weekender.
  Forudbestilling nødvendig.

 • Kontakt

  Maniitsoq Museum
  Illunnguit 11
  Boks 318
  3912 Maniitsoq
  Tlf: (+299) 81 31 00
  Mobil: (+299) 28 64 16

  Email:manmuseum@qeqqata.gl